Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor  ja Eesti Konsultantide Assotsiatsioon

Pressiteade

13.05.2022

 

Eile allkirjastasid Eesti Konsultantide Assotsiatsioon (EKA) ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor (EEK Mainor) ühiste kavatsuste kokkuleppe. Kokkuleppe kohaselt käivitatakse  koostööprojekt konsultandi kutse taotlemistingimuste ja konsultandi mikrokraadi välja töötamiseks EEK Mainoris.

 

Ettevõtete vajadus kaasata väline konsultant on aasta-aastalt kasvanud, kuid teenuse kvaliteet on ebaühtlane, turg  korrastamata ning viimased konsultandi kutsetunnistused väljastati kümmekond aastat tagasi. Täna sõlmitud kokkuleppe eesmärk on taastada konsultandi kutsest tulenev kvaliteedimärgis ja töötada välja koolitusprogramm.

 

EKA president Janek Kadariku sõnul valiti kool partneriks, kuna EEK Mainoril on pikaajaline kõrgetasemeline kogemus rakendusliku hariduse, seal hulgas juhtimiskonsulteerimise ja üldpädevuste andmise osas.

 

EEK Mainori rektor Mait Rungi kommenteerib koostöö tagamaid:  „Kutse olemasolu annab tiheda konkurentsiga valdkonnas konsultandile tugeva eelise, eriti suurte ja rahvusvaheliste ettevõtete puhul ning kliendile kvaliteedigarantii. Konsultandile annab mikrokraad kompaktse ja lühiajalise võimaluse ennast täiendada ning kombineerides teiste mikrokraadidega uusi võimalusi.“

 

Konsultandi tööks vajalike teadmiste ja kogemuste omandamiseks või värskendamiseks on EEK Mainoris loomisel mikrokraad. Esimene mikrokraad avaneb 2023. aasta kevadel.

 

AS Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor on 1992. aastal asutatud Eesti suurim erakõrgkool, kus on võimalik õppida nii rakenduskõrghariduse- kui magistriõppe tasemel eesti, vene ja inglise keeles.

 

Eesti Konsultantide Assotsiatsioon (EKA) on 1992. aastal asutatud Eesti konsultante ja konsultatsiooni ettevõtjaid ühendav vabatahtlik organisatsioon. EKA eesmärgid on kvaliteetse konsultatsiooniteenuse osutamise, konsultantide arengu ja koostöö edendamine nii Eestis kui ka teiste riikide sarnaste organisatsioonidega läbikäimisel.

 

Fotol: (vasakult) EKA asepresident Katrin Suursoo, EKA president Janek Kadarik, EEK Mainor rektor Mait Rungi, EEK Mainor mikrokraadi programmide koordinaator Katriin Visnapuu ja EEK Mainor õppeprorektor Ly Hõbe.

 

Foto:  EEK Mainor

Lisainfo:

Mait Rungi
Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, rektor

Janek Kadarik
Eesti Konsultantide Assotsiatsiooni president

Pressiteate koostas:

Pille Laub
Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor, kommunikatsiooni- ja turundusjuht
+372 5380 3323
pille.laub@eek.ee